Verhaal . 13.06.2024

Wederzijds respect tussen Bariseau Mottrie en Aditco

Echte ondernemers trekken naar elkaar toe, en zo geschiedde ook bij Bariseau Mottrie en Aditco. De Opelgarage, die intussen al 4 vestigingen telt in West-Vlaanderen, verwelkomde Aditco zo'n 6 jaar geleden eerst zélf als klant. Vandaag mag Aditco op zijn beurt ook z'n diensten verlenen aan Bariseau Mottrie.

Een écht familiebedrijf

Bariseau Mottrie is een familiebedrijf in hart en nieren: niet één, maar wel twee families verenigen er dagelijks de krachten. Niels De Busschere, fleetverantwoordelijke en directielid: "De familie Mottrie startte in 1925 in Ieper, de familie Bariseau in 1940 in Roeselare. Intussen beheren we samen 4 garages in Roeselare, Ieper, Kortrijk en Waregem." Dat doet het bedrijf met veel passie en de garantie dat klanten op hen kunnen rekenen: "Wij staan er echt voor onze klanten. Ze kunnen vertrouwen op een uitstekende service na verkoop, en onze mensen staan altijd voor hen klaar als ze vragen hebben. Dat zou natuurlijk vanzelfsprekend moeten zijn als je een auto aankoopt, maar dat is het jammer genoeg niet altijd."

Bijzondere samenwerking

Aditco klopte 6 jaar geleden bij Bariseau Mottrie aan om het wagenpark van het bedrijf aan te vullen. Er was meteen een klik, en ook het respect was wederzijds. Niels: "Kiven, de zaakvoerder van Aditco, is een echte ondernemer. Dat merk je aan zijn manier van doen, dat zit gewoon in hem. Toen onze interne IT-beheerder bij ons wegging, wist ik dan ook meteen bij wie ik moest zijn. We konden onze eigen IT wel een béétje beheren, maar niet op een professionele manier. Hoewel het geen evidente stap is om je IT-beheer ineens volledig uit te besteden, wist ik dat Aditco dat in goede banen zou leiden. Daarom zijn wij nu ook klant bij hen. We hebben dus allebei iets aan elkaar. En daar hebben we bij Bariseau Mottrie zeker nog geen spijt van."

"Mensen weten dat ze bij ons kunnen rekenen op een uitstekende service na verkoop. Dat is vandaag de dag niet overal zo."

Meer Verhalen

Verhaal . 13.06.2024

Maxicon: al 15 jaar vriendschap en samenwerking

Voor Emmanuel Bekaert, CEO van Maxicon, is de basis van een succesvol bedrijf heel eenvoudig: je vertrekt als ondernemer gewoon van datgene waar je zélf goed in bent. En zo ontstond zijn eigen outsourcingbedrijf, dat zich zou richten op het outsourcen van technische bedienden. Ofwel: zijn eigen vak. Kiven, zaakvoerder van Aditco, stond als trouwe vriend van bij het begin aan zijn zijde. Vandaag zijn beide bedrijven samen pijlsnel gegroeid.


Verhaal . 13.06.2024

Hoe Uitvaartzorg Commeyne en Aditco dezelfde visie delen

Afscheid nemen van een dierbare: daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. En dat weet Uitvaartzorg Commeyne maar al te goed. Het familiebedrijf staat in de regio Roeselare al jaren bekend om z'n volledige ontzorging en persoonlijke aanpak. Een visie die Commeyne en Aditco met elkaar delen.